El relat dels Reis Mags.

INDICACIONS:

Per a treballar aquest relat, primer l’hem d’escoltar. Ho podeu fer polsant “play” al primer personatge (avatar) de més avall. Si ho desitgeu, també el podreu llegir fent clic ací: Mt 2,1-12.

Una vegada coneguem bé tots els detalls de la narració dels “Savis d’Orient” ja podem començar a treballar.
La nostra feina consisteix a fer una reflexió a partir de les qüestions que apareixen escrites. Abans, però, és molt important que escoltem el comentari del personatge que hi ha en la part superior de cada qüestió, i que ens cenyim en la nostra reflexió a les consideracions que ens proposa. No cal que contesteu una a una totes les preguntes de cada apartat, més bé, del que es tracta és que elaboreu una resposta global que deixareu per escrit en l’espai del blog destinat als comentaris.

Vinga, comencem!

Qüestió 1:
Quines coses t’han resultat més novedoses en aquest comentari? Havies caigut en el compte que hi ha una certa diferència entre la narració de l’Evangelista S. Mateu (única a tots els Evangelis) i els personatges dels Reis que tradicionalment celebrem?
Saps que la festa dels Reis es coneix litúrgicament com la de l’Epifania? I que la paraula “Epifania” (επιφάνεια) vol dir manifestació? Qui creus que es manifesta? A qui creus que es manifesta? A qui representaran simbòlicament els Savis d’Orient?

Qüestió 2:
Tu, en el teu caminar per la vida, tens cura en fer bé les coses? Quan comets un error fas tot el possible per superar-lo o t’enfonses i penses que mai no ho podràs fer bé? Si no tens l’èxit que esperaves o que tenen els altres, ets resistent i busques l’oportunitat de superar-te?
Fins a quin punt tens cura de la teua interioritat com a lloc on poses en consideració tots aquesta aspectes de la vida quotidiana? Creus que és el lloc on pots trobar-te amb Déu i començar una relació d’amistat?

Qüestió 3:
En la relació amb els altres busques només aprofitar-te’n d’ells? Traure algun benefici personal? T’agrada manar de totes les situacions, sense tindre en compte les necessitats i els interessos de cadascú? Fas les coses només per aconseguir premis, retribució econòmica, notes, reconeixement, … o sense esperar res a canvi, gratuïtament? Per a tu les persones valen segons el que tenen o el que et poden donar (simpatia, amistat, intel·ligència, plaer…) o perquè són persones com tu?

Qüestió 4:
Durant la vida és important anar obrint-se camí contínuament, res no està resolt, res no és definitiu, res no és segur. I tu, davant d’aquestes situacions quina actitud manifestes quan has de prendre decisions sobre els estudis, les amistats, els hàbits saludables, el consum d’alcohol o d’altres drogues, …? Què fas quan et trobes deprimit, insegur, ansiós, … quina estrella segueixes per continuar el camí?

Qüestió 5:
Et trobes amb força per a dir no davant situacions que no et poden fer bé? Et deixes arrossegar pel que fan tots o ets capaç de plantar cara a tot allò que pot acabar destruint-te o destruint-nos com a ciutadans? Ets capaç de “mantenir el pols a Herodes” i canviar el camí de tornada?
Tens tendència a utilitzar l’expressió determinista: “no es pot fer res” per justificar la teua falta de compromís, fermesa, o de ganes de superació?

Qüestió 6:
Creus que els drets de les persones depenen de la seua procedència o del color de la seua pell? Quin tracte dones als nouvinguts? Tens amics que procedeixen d’altres països o d’altres cultures? Et creus superior pel fet de tenir més antiguitat en algun lloc (colla d’amics, escola, equip esportiu, viure al poble, …)?
Si vols saber què són els evangelis apòcrifs clica ací.

Qüestió 7:
Què significa per a tu que Déu haja nascut en un lloc tan humil com la cova? Si als deus sempre se’ls ha atribuït molt de poder, quin missatge ens dóna el Déu de Jesús canviant el poder per la fragilitat d’un nadó?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s